Allergénmentes natúr joghurt baktérium kultúra, kapszulás 10 db
2.800 Ft (2.205 Ft + ÁFA)
Menny.:

Allergénmentes natúr joghurt baktérium kultúra, kapszulás 10 db

Átlagos értékelés: (4)
Cikkszám: OLT55
Egységár: 280,00 Ft/db
Elérhetőség: Raktáron

Fermentáló készülékünkkel és a Yobiotik A4Y joghurt kultúrával könnyedén készíthetsz görög öntetet, tzatziki szószt, joghurt krémet, gyümölcsös, müzlis vagy ivó joghurtot is. A végeredmény pedig savanykás, kellemesen erőteljes joghurtos íz és illat, sűrűbb állag, tökéletes textúra..

Az alap joghurt kultúrán (Streptococcus termophilus, Lactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus) kívül, további ötmilliárd (5x10^9 TKE) szintén probiotikus sejtet tartalmaz minden adag joghurt kultúra. Ez a sejtszám a joghurt készítése során folyamatosan nő, mivel a baktériumok folyamatosan szaporodnak. Mire elkészül a joghurt a probiotikum tartalma a kiindulási sejtszám sokszorosa lesz. Ha az a célunk, hogy fenntartsuk bélflóránk egészségét folyamatos probiotikum bevitellel, akkor ez egy tökéletes megoldás lehet! 

A kapszulában található inulin szerepe kettős. Segíti a joghurt baktériumait végigutazni a gyomor-epesav-vékonybél akadálypályán. Közvetlen energiaforrást biztosít a baktériumoknak. Az inulin egy növényi rost, amely az ember számára nem emészthető, viszont a bélben található baktériumok számára már igen. Sőt kifejezetten elősegíti a bélben található jótékony baktériumok szaporodását. Íze édeskés, cukorbetegek mégis fogyaszthatják.

A hagyományos joghurt baktérumokon kívül Acidophilus-szal, Bifidobacterium-mal és prebiotikus rostokkal.

Nem tartalmaz semmilyen tejszármazékot, így laktózt sem. Egyéb allergénektől is mentes, ezért ajánljuk növényi fermentációkhoz is.

Belföldi szállítás esetén a kultúrák épek maradnak, azonban átvétel után minden baktérium kultúra mélyhűtőben tárolandó! Amennyiben GLS Csomagpontra rendeled a terméket, az értesítés napján vedd át a helyszínen, és aznap tedd fagyasztóba! A csomagpontokon való több napos tárolás befolyásolhatja a baktérium kultúra minőségét, amiért nem vállalunk felelősséget!

2.800 Ft (2.205 Ft + ÁFA)
Menny.:

Leírás és Paraméterek

Mi a különbség a tasakos és a kapszulás verzió között?
A tasakos verzió koncentráltabban tartalmazza a probiotikus baktériumokat, ezért a kész joghurtban is magasabb lehet az arányuk. A prebiotikus hatású inulin tartalma szintén magasabb mint a kapszulás kiszerelésben, ami kedvez a baktériumoknak és pozitív hatással van szervezetünkre is, valamint elősegíti a joghurt sűrűbb állagának a kialakulását.

Miben különbözik az A4Y joghurt kultúra a Natúr joghurt kultúrától?

Mindhárom baktérium törzset tartalmazza amit a natúr joghurt is, kiegészítve Lactobacillus acidophilus-szal, amely szintén egy probiotikus törzs. Így kapunk egy hasonló kultúrát, mint a Natúr joghurt, csak savanykásabb és még egészségesebb a végeredmény!

Összetevők:

- Streptococcus termophilus
- Lactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus
- Bifidobacterium lactis
- Lactobacillus acidophilus
- inulin (prebiotikus növényi rost)
a baktériumok hordozóanyagai:
- maltodextrin, szacharoz

Adagolása:

1 kapszula 5 liter tejhez ajánlott

Elkészítés:

A fermentációs folyamat lezajlik bármelyik növényi tejből is, de hosszabb idő alatt. Az ilyen joghurtokat 6-12 órát érdemes fermentálni. A növényi tej joghurtos aromákkal kiegészülve megsavanyodik, joghurtos ízű lesz. Az egészséges baktériumok elszaporodnak, ez az ital is finom, egészséges, joghurtos lesz. A növényi tej megalvadására, besűrűsödésére csak akkor számíthatsz, ha elegendően fehérjedús a tej, amiből dolgozol.
A növényi tej annál savanyúbbra fermentálható, minél több a szénhidrát benne. Mivel a joghurtot készítő baktériumok a szénhidrátokat bontják, és főként tejsavat termelnek belőle, ezért kevés cukorral, vagy mézzel tudod segíteni a savanyodást.
A fermentáció hőfoka és hossza befolyásolja a savanyodási folyamat sebességét, ezért érdemes néha megkóstolni a készülő joghurtot, hogy elég joghurtos - savanykás-e az íze!

YoBiotic kutúra tárolása:

+4°C-on belül (a hűtőszekrény alsó, hidegebb polcain, vagy mélyhűtőben)

Vélemények

5.00
4 értékelés
4
0
0
0
0
Írja meg véleményét!
2024. 04. 26. Igazolt vásárlás
Jól működik.
2024. 04. 15. Igazolt vásárlás
2024. 03. 28. Igazolt vásárlás
Legelső joghurtom zabból készült. Nagyon finom volt, a sok segítséggel könnyű volt elkészíteni. Ötödik éve nem fogyaszthatok tejteméket, így nem csoda, ha nem bírok betelni a sok finomsággal, amit most már könnyűszerrel el bírok készíteni.
2024. 01. 18. Igazolt vásárlás
Finom a vele készített kesu-mandula joghurt.