Leírás és Paraméterek
Hőoptimuma 20-24 °C
Adagolása: 1 kapszula (1u) / 10 liter tej
Tárolás: mélyhűtőben, - 18 °C alatt
Készíthetsz 10 liternél kisebb mennyiséget is, ha a kapszula tartalmát felezed, negyedeled. A maradékot alufóliában tedd vissza a mélyhűtőbe.
Kapható kiszerelés: 100 liter tejhez - 10 db kapszula - 10 u
Összetevők:
- Lactococcus lactis cremoris
- Debaryomyces hansenii
- Candida Colliculosa
- Lactococcus lactis
- Lactis biovar diacetylactis
- Streptococcus thermophilus
- Leuconostoc mesenteroides
Prebiotikus rost: inulin
A baktériumok hordozó anyaga: laktóz emulzió
Felhasználása: kapszulát húzd szét és kevés langyos vízben vagy tejben, növényi italban oldd fel. Majd ezt az oldatot öntsd hozzá a tejhez, növényi italhoz és alaposan keverd össze.
Készítése:
Készíthető bolti tejből, vagy házi tejből, vagy növényi italból. A kapszula tartalmát oldjuk fel kis mennyiségű langyos tejben/növényi italban, majd alaposan keverjük össze a kultúrával.
Készíthetjük fermentáló készülékben. Recept ajánlásunk itt található:
https://tejmentesreceptek.hu/recept/kefir-kesudiobol/
Hűtőszekrényben hosszan eláll.
Így készül a kókuszos kesu "kefir"!