HŰSÍTŐ LAKTÓZMENTES JOGHURT, TEJFÖL ÉS KEFIR HÁZILAG!
|
Az immunrendszer erősítése egész évben fontos. A fermentált ételek természetes probiotikum és vitamin források, ezáltal a bél- és emésztőrendszer számára igazi szuper-tápanyagok.
Az 1,2 liter űrtartalmú, hűtővel ellátott, multifunkciós fermentáló készülékkel akár tehéntejből, akár növényi tejhelyettesítő italokból könnyedén készíthetsz otthon tejfölt, kefirt, joghurtot, illetve annak helyettesítésére szolgáló erjesztett ételeket, italokat!
A fermentáló készülék sokoldalúságára jellemző, hogy az előbbieken túl zöldségekből, gyümölcsökből, és gabonákból is készíthetünk egészséges fermentált finomságokat.
A készüléket nem csak azoknak ajánljuk, akik nem fogyasztanak tejtermékeket, hanem azoknak is, akik egyszerűen csak frissen szeretnének erjesztett ételeket fogyasztani.
Válaszd csomagban növényi tejhelyettesítő italkészítővel kedvezményesen!
|
|
|
57.990 Ft
|
Melyik szín illik konyhádhoz?
|
|
|
|
|
|
MI AZ A FERMENTÁLÁS?
A fermentáció (más néven erjesztés) egy olyan kémiai folyamatot jelöl, amelyben valamilyen szerves anyagot enzim hatásnak kitéve lebontunk. Ez történhet baktérium, penész vagy élesztőgomba segítségével. Mi történik ilyenkor?
A fermentációs folyamat eredményeképpen elszaporodnak a probiotikus hatású baktériumok, amelyek az emésztés folyamataiban kiemelt szerepet játszanak: nélkülük nincs egészséges bélflóra és megfelelő anyagcsere sem. Az erjedési folyamat végeredménye kellemesen savanykás ízű lesz.
A mikrobák az általuk előállított, vagy a táplálékban már meglévő fermentumok (enzimek) segítségével viszik végbe az erjedést. A mikroorganizmusok ugyanis úgy termelnek energiát élettevékenységükhöz, hogy lebontják a szénhidrátokat.
|
|
|
ERJEDÉSI TÍPUSOK
A leggyakoribb erjedések az alkoholos, tejsavas, ecetes, vajsavas és az acetonos.
Erjedéssel állíthatunk elő tejfölt, kefirt, joghurtot, vagy például bort, sört, sőt, antibiotikumokat is (például a penicillint). A fermentáció során keletkezett végtermék tehát ehető, sőt, kimondottan tápláló, és rendkívül egészséges is, hiszen jótékony hatással van a bélműködésre, a tápanyagok felszívódására!
A pre- és probiotikumokat nagy számban tartalmazó fermentált ételek kiemelt szerepet játszanak emésztőrendszerünk egészségének fenntartásában, illetve regenerációjában. Rendszeres fogyasztásukkal elérhető
- a bélcsatorna optimális szinten tartása, ami
- nem csak az emésztésünk, hanem az immunrendszerünk szempontjából is kiemelkedően fontos, és
- szükségtelenné válik a drága, kapszulázott probiotikus készítmények használata.
|
|
|
|
MIÉRT A VEGITAL FERMENTÁLÓIT VÁLASZD?
A Vegital fermentáló gépe azért számít különlegesnek a hazai piacon, mert segítségével az – ugyancsak a Vegital növényi italkészítő gépeivel elkészített tejszín-helyettesítők felhasználásával – készíthetünk növényi „tejfölt”, „kefirt”, „joghurtot”, amelyeket a munkafolyamat végén még le is hűt a gép!
Külön program gondoskodik a híres, tradicionális
- koreai nemzeti eledel, a kimchi,
- a japán nemzeti eledel, a natto,
- illetve a rizsbor (szaké) erjesztéséről is.
Webshopunkban elérhetők a szükséges fermentáló baktérium-, és gomba kultúrák is:
A „Vegital, ahogy mi szeretjük” elnevezésű zárt Facebook csoportunkban pedig folyamatosan osztunk meg receptúrákat, tippeket, ötleteket és segítünk egymásnak, így a növényi italkészítő gépeink és fermentáló készülékek tulajdonosai nem maradnak egyedül a készülék használatakor felmerülő kérdéseikkel.
A készülékek megvásárlását megelőzően és azt követően is, ügyfélszolgálatunk örömmel áll rendelkezésére az érdeklődőknek akár telefonon, akár email útján, illetve Facebook elérhetőségeinken keresztül is.
|
|
|