Leírás és Paraméterek
Kimchi recept
-
Körülbelül 10-12 csíkokra szeletelt kínai kel levél
-
2 közepes, nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépa
-
1 csokor, vékony csíkokra vágott hónapos retek, vagy annak megfelelő mennyiségű jégcsap retek
-
1 közepes lila hagyma, ugyancsak vékonyan felszeletelve
-
4-5 db apróra felkockázott fokhagyma
-
2 cm reszelt gyömbér
-
1/2 ek só
-
1 ek méz, de bármilyen cukor megfelelő, ami táplálékul szolgál az erjesztő baktériumok számára
-
1 tasak Kimchi erjesztő kultúra
-
Jól megbolondítja a kimchinket 1 kis szárított chilipaprika szétmorzsolva, de használhatunk Kimchi fűszerkeveréket is
Elkészítés:
1. Az összes hozzávalót előkészítjük, beletesszük a tartályba és jól megsózzuk, összekeverjük.
Összetevők: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus
Eredeti törzs: pácolt káposzta fermentációs baktériumok
Gyártói szabvány: Q / TZCXG 0001
Gyártói egészségügyi engedély száma: SC13111121013377
Fontos! A kultúrát magas hőmérsékletnek kitenni nem szabad, mert a baktériumok elpusztulnak!
Mélyhűtőben tárolja!
Csomagolás: 10 db fóliázott alumínium tasak, hasonló gyűjtő tasakban
Súly: 10 g (1g/tasak)
Javasolt erjesztési idő: 28-32 óra, adagolás: 1 kg/tasak
Forgalmazó: Malompark Kft. 8000 Székesfehérvár, Bem u 40.
Származási hely: Kína