Leírás és Paraméterek
A háztartási konzerváló készülék kizárólag háztartási felhasználásra alkalmas. A készülék közvetlen főzésre szolgáló főzőedényként nem használható, kizárólag üvegekben történő tartósításra.
A magyar Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Élelmiszerbiztonsági Kockázatértékelési Igazgatóságának állásfoglalása szerint: Biztonságos készétel konzerveket befőző automatában nem lehet készíteni. Házi körülmények között, - befőző automatában - csak magas savtartalmú élelmiszerekből lehet biztonságos befőttet készíteni. Ilyenek a gyümölcsök, savanyúságok, amelyek pH-ja 4 alatt van. Az egyéb, alacsony savtartalmú élelmiszerek tartósításához viszont nyomáson, 120 °C körüli hőmérsékleten végzett hőkezelés és azt követően pontosan szabályozott hűtés szükséges, amit csak speciálisan erre a célra gyártott nagy nyomáson működő sterilező berendezésben lehet biztosítani.
A készülék részei:
1. biztonsági szelep
2. másodlagos biztonsági szelep
3. fedél fogantyú
4. edény fogantyú
5. edény /tartály/
6. fedélzár biztonsági nyomás retesszel
7. nyomásszabályozó
8. lélegzőcső
9. nyomásmérő
10. fedél
11. biztonsági ablak
12. sor elválasztó tálca
13. tömítőgyűrű
14. védő kupak
15. indukciós felület
A készülék használható az alábbi tűzhely típusokon:
- gázzal, nyílt lánggal működő tűzhely,
- elektromos tűzhely
- indukciós tűzhely
A konzerváláshoz szükséges eszközök:
- jól záródó, hőtűrő konzerves üvegek, megfelelő csavaros tetővel.
- üvegkiszedő fogó
- egy pár edényfogó kesztyű
Űrtartalom: 23 l
A konzerválókészülék méretei:
Szélessége fogantyúval együtt: 49 cm
Magassága tetővel együtt: 38 cm
További receptek, információk elérhetők a
- A canner.hu weboldalunkon
- Facebookon a "Biztonságos házi konzerválás" oldalon, illetve ugyancsak a
- Facebookon a "Konzerválj biztonságosan velünk!" elnevezésű zárt csoportunkban, ahova egyaránt szeretettel várjuk azokat, akik még vásárlási döntés előtt állnak.
- A Vegital ügyfélszolgálata örömmel áll minden érdeklődő, vásárló rendelkezésére a 06 70/777-9220-as számon.