Leírás és Paraméterek
Átlagos tápérték | 100g |
Energia | 1424 kj / 340 kcal |
Zsír - amelyből telített zsírsavak |
<0,1 g 0,04 g |
Szénhidrát - amelyből cukrok |
77 g 67 g |
Rost | 7.0 g |
Fehérje | 13 g |
Só | <0,01 g |
Felhasználási javaslat
Szerintünk nem létezik olyan ember, aki nem szereti a palacsintát! De most újat mutatunk! Hiszen a datolya őrleményből készült "karamellel" még izgalmasabb és egészség tudatosabb a recept!
Palacsinta sós datolya-karamellel
Hozzávalók:
Zabpalacsinta:
250 g Hester's Life Zabpehelyliszt
1 evőkanál Hester's Life Datolya őrlemény
3 db tojás
1 csipet só
250 ml szódavíz
350 ml tej / növényi ital
Sós datolya-karamell:
70g Hester's Life Datolya őrlemény
100g víz
2g só
Elkészítés:
A palacsintához a tojásokat, a sót, a datolya őrleményt és 4 evőkanál lisztet csomómentesre keverünk. Majd apránként hozzáadagoljuk a többi folyadékot is.
A tésztát 10 percig pihentetjük.
A karamellhez a datolya őrleményhez óvatosan, kevergetve hozzáadagoljuk a vizet és csomómentesre keverjük. Végül ízesítjük sóval.
Forró serpenyőben megsütjük a palacsintákat, ha kihűltek megtöltjük a datolya-karamellel.