Blog
Tippek, ötletek, sztorik, receptek és minden, ami Vegital.
Letapadást tapasztalsz a készüléked alján? Pánikra semmi ok!
A Vegital készülékeket nagyon könnyű tisztán tartani. Enyhén mosogatószeres, dörzsis szivacsos mosogatás elég lehet, azonban a gabona alapú tejhelyettesítőknél gyakrabban fordulhat elő a letapadás a keményítő miatt, amihez a vízkő is hozzáteszi a magáét. Mutatjuk a csodafegyvert ellene.
Hulladéktermelés csökkentése a növényi tejpótlók otthoni főzésével.
A házi növényi italok főzése nemcsak egészségesebb és finomabb tejpótlót eredményez, de környezettudatosabb választás is. Ha csökkenteni szeretnéd a háztartásod hulladéktermelését, érdemes kipróbálnod ezt az egyszerű módszert.
5+1 érv a házi növényi italok készítése mellett
Manapság egyre többen keresik az egészségesebb és fenntarthatóbb alternatívákat a hagyományos tejtermékek helyett, és a növényi italok egyre népszerűbb választássá válnak. Bár a boltok polcain számos opció közül válogathatsz, a házi készítésű növényi tejpótló rengeteg előnyt kínál, amelyek messze túlmutatnak a boltban kapható változatokon. Ebben a cikkben bemutatjuk, miért éri meg otthon elkészíteni saját növényi tejhelyettesítőket.
Vegital kisokos-fermentálás
Vegital kisokos-növényi italkészítés
Mézeskalács ital
A mézeskalács a karácsonyi készülődés elmaradhatatlan kelléke, amelyet millióféleképpen el lehet készíteni, és a díszítésnek is csak a képzeletünk szab határt. Hiszen nincs is annál jobb érzés, mikor a mézeskalács mesés illata belengi a lakást...
A karácsony illatát és ízeit hozza el nektek ez a tejmentes finomság. Kellemesen fűszeres és édes, tökéletes választás az ünnepi időszakra.
3 szuper őszi recept, amit ki kell próbálnod
Bár már rég az őszi napokat lapozgatjuk a naptárban, úgy igazán még csak most köszöntött be ez a hűvös évszak. Ilyenkor nincs is jobb, mint bekuckózni és forró italokat szürcsölgetni.
3 szuper őszi receptet hoztunk, ami garantáltan elhozza az ősz hangulatát és színeit az otthonodba.
Finomságok az iskolakezdésre
A csodálatos cékla
A tavasz hírhozója: a medvehagyma
Hisztamin intolerancia Ildikó szemszögéből
Kereskedelmi forgalomban kapható és házilag előállított tejhelyettesítő italok összehasonlítása szakmai szemmel
Vegital növényi italkészítő - a levesek királya
Mi a teendő, ha szétválik a tejpótló?
Leves kisokos
Zserbó "sajttorta"
Készítsünk házi ketchup-ot!
Görög saláták-nemcsak nyárra
Ki szereti a görög salátákat? Ebben a bejegyzésünkben a Tzatziki és görög saláta, valamint a feta elkészítését ismerheted meg természetesen tejmentesen.
Hisztamin intoleranciára gyanakszol? Tudj meg róla többet!
Kovászoljunk uborkát!
Hisztamin intolerancia – okok és lehetséges megoldások
Feketeerdő lekvár növényi italkészítőben
A feketeerdő desszertet mindenki ismeri. Meggy, csokoládé, rum... ugyan, ki tudna ellenállni? Mi most lekvárként próbáltuk ki ezt a kombinációt!
Nyikos Ráhel dietetikus bemutatkozója
Készíts finom meggylevest!
Ebben a bejegyzésben kedves bloggerünk Gréta a nyári gyümölcsök egyik királynőjét, a meggyet helyezte előtérbe. Ha kíváncsi vagy mit főzött, olvasd el cikkünket!
Túró tejmentesen? Nem lehetetlen! Variációk túrópótlóra
Tökéletes növényi "joghurt" készítése"
Mik azok a FODMAP-ok és miért érdemes foglalkozni velük?
Húsvétkor is okosan
Mascarpone helyettesítő növényi összetevőkből
Desszertkrémek és tésztaételek alfája és omegája – ezúttal mentesen, növényi alapokon.
Sajt tejmentesen
Tél és nyár ízei egy levesben
A zimankóra a legjobb orvosság egy egész testet átmelegítő krémleves. Különösen, ha a téli hidegben friss, játékos, nyári ízekkel is kecsegtet!
Nagy Gréta írása
Életünk tejmentesen-laktózérzékeny a családban
Mi és milyen arányban szerepeljen a tányérunkon?
Wolher Veronika, dietetikus az okostányér rejtelmeibe vezet be minket ebben az bejegyzésben. Kíváncsi vagy mi az az okostányér? Olvasd el cikkünket!
Teljes értékű reggeli
Egy jól megválasztott, finom reggeli a nap hátralévő részére is fontos energiát kell tartalmazzon. Ebben a bejegyzésben a granoláról olvashatsz.
Leleményes szűrlemény
Olasz ízek tejmentesen – a mozzarella
Az elmúlt egy év tapasztalatai
Advent tejmentesen – praktikus tanácsok a meghitt ünnepért
Egy isteni foszlós tejmentes kalács receptjét osztjuk meg veletek. Ezzel biztosan teljes lesz az ünnepi asztal.
Kezdő tejmentes konyha – alapanyag kisokos
Szezonális levesekkel a jó közérzetért
Ne köntörfalazzunk! Mégis mennyi az annyi?
Őszi receptverseny
Szeretettel várjuk nevezésedet őszi receptversenyünkre.
Olvasd el a részleteket!
Sajtok tejmentesen – visszahozhatók a régi zamatok?
Fogyókúra növényi italokkal – lehetséges ez?
Gyakran kérdeztek minket a növényi tejpótlók és a diéta, fogyókúra kapcsolatáról.
Korsós Alíz, dietetikus ezt a témát járja körbe ebben a blog bejegyzésben.
Vegital Fermentáló-az erjesztés mestere
Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk fermentálónkat, ezt a misztikus varázslót, amivel erjesztett ételeket és italokat tudsz készíteni állati, vagy növényi alapból.
Készíts tejmentes fagyit!
Növényi italok - miből főzzük?
Ebben a cikkben sorra vesszük a növényi tejpótlókat. Miből készülhet, mire tudod őket felhasználni.
Miért fogyassz mézet?
Főzési tippek növényi italkészítőkhöz
A következőkben megosztunk néhány fontos szabályt, tippet a Vegital gépek használatára vonatkozóan.
Húsvéti tejmentes kisült-e már a kalácsom
Rendhagyó kalács recept azok számára, akik nem tudnak, vagy nem akarnak tejtermékeket fogyasztani, mivel ezúttal a kalács még tojást, és laktózt sem tartalmaz!