A vegital.hu (tejmentes) sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Blog

Tippek, ötletek, sztorik, receptek és minden, ami Vegital.

Letapadást tapasztalsz a készüléked alján? Pánikra semmi ok! 

A Vegital készülékeket nagyon könnyű tisztán tartani. Enyhén mosogatószeres, dörzsis szivacsos mosogatás elég lehet, azonban a gabona alapú tejhelyettesítőknél gyakrabban fordulhat elő a letapadás a keményítő miatt, amihez a vízkő is hozzáteszi a magáét. Mutatjuk a csodafegyvert ellene.

 

Hulladéktermelés csökkentése a növényi tejpótlók otthoni főzésével.

A házi növényi italok főzése nemcsak egészségesebb és finomabb tejpótlót eredményez, de környezettudatosabb választás is. Ha csökkenteni szeretnéd a háztartásod hulladéktermelését, érdemes kipróbálnod ezt az egyszerű módszert.

5+1 érv a házi növényi italok készítése mellett

Manapság egyre többen keresik az egészségesebb és fenntarthatóbb alternatívákat a hagyományos tejtermékek helyett, és a növényi italok egyre népszerűbb választássá válnak. Bár a boltok polcain számos opció közül válogathatsz, a házi készítésű növényi tejpótló rengeteg előnyt kínál, amelyek messze túlmutatnak a boltban kapható változatokon. Ebben a cikkben bemutatjuk, miért éri meg otthon elkészíteni saját növényi tejhelyettesítőket.

Vegital kisokos-fermentálás

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján összegyűjtöttük, hogy melyek azok a fontos tudnivalók és aranyszabályok, amik segítenek, hogy tökéletes eredményt érj el az otthoni savanyítás során.

Vegital kisokos-növényi italkészítés

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján összegyűjtöttük azokat a fontos aranyszabályokat, amik leegyszerűsítik a Vegital készülékek használatát

Mézeskalács ital

A mézeskalács a karácsonyi készülődés elmaradhatatlan kelléke, amelyet millióféleképpen el lehet készíteni, és a díszítésnek is csak a képzeletünk szab határt. Hiszen nincs is annál jobb érzés, mikor a mézeskalács mesés illata belengi a lakást...

A karácsony illatát és ízeit hozza el nektek ez a tejmentes finomság. Kellemesen fűszeres és édes, tökéletes választás az ünnepi időszakra. 

3 szuper őszi recept, amit ki kell próbálnod

Bár már rég az őszi napokat lapozgatjuk a naptárban, úgy igazán még csak most köszöntött be ez a hűvös évszak. Ilyenkor nincs is jobb, mint bekuckózni és forró italokat szürcsölgetni. 

3 szuper őszi receptet hoztunk, ami garantáltan elhozza az ősz hangulatát és színeit az otthonodba.

Finomságok az iskolakezdésre

Ismét eljött a  hűvös szeptember, ami egyet jelent a tanévkezdéssel. A gyerekek különbözőek, van aki izgatottan néz az új tanév elé, míg mások már most az elmúlt nyár éményei után szomorkodnak.  Nagyon fontos, hogy megalapozzuk a gyermekek energiaszinttjét tápláló reggelivel,  tízóraival és uzsonnával, hogy vidáman teljenek a dolgos hétköznapok.

A csodálatos cékla

Egy igazi superfood, mely az év minden havában beszerezhető. Változatos, színes, egészséges. Mi más is lehetne, mint a cékla? Ebben a bejegyzésben adunk pár ötletet, hogyan csalhatunk elő eltérő ízeket ebből a zöldségből a Vegital gépeivel! Nagy Gréta írása

A tavasz hírhozója: a medvehagyma

Használjuk ki a rövid szezont és készítsünk isteni tejmentes ételeket ezzel a különleges növénnyel.

Hisztamin intolerancia Ildikó szemszögéből

Halászi Ildikó személyes tapasztalatait osztja meg a hisztamin érzékenységről. Ha te is érintett vagy a témában, vagy többet megtudnál róla, olvasd el a bejegyzést. 

Kereskedelmi forgalomban kapható és házilag előállított tejhelyettesítő italok összehasonlítása szakmai szemmel

Ebben a cikkben Dr. Németh Renáta a kereskedelmi forgalomban kapható és házilag előállított tejhelyettesítő italokat hasonlítja össze szakmai szemmel. Ha érdekel a téma, olvasd el bejegyzésünket. 

Vegital növényi italkészítő - a levesek királya

A Vegital növényi italkészítői mesterei a leves készítésnek. Szívesen főznél leveseket egy gombnyomással, akkor ez a cikk neked szól!

Mi a teendő, ha szétválik a tejpótló?

Biztosan veled is előfordult már, hogy a gondosan megfőzött és leszűrt tejpótló a hűtőben szétvált és már nem volt olyan tetszetős az állaga az üvegben. Nézzük végig, hogy miért történhet ilyen és mi a teendő.

Leves kisokos

A krémlevesek azon ételek, melyek talán a legegyszerűbben elkészíthetőek tejtermék nélkül, és némi ötlettel és kreativitással igazi egytálétellé varázsolhatóak. Olvasd el cikkünket, hogy igazán finom leveseket tudj készíteni. 

Zserbó "sajttorta"

Egy desszertklasszikus és egy ünnepi sütemény csodás kombinációja, ami nemcsak karácsony alatt arat nagy sikert. 

Készítsünk házi ketchup-ot!

Aki szereti a házi készítésű ketchup-ot, annak nagy segítségére lesz ez a cikk. Főzd meg egyszerűen, a Vegital növényi italkészítőiben!

Görög saláták-nemcsak nyárra

Ki szereti a görög salátákat? Ebben a bejegyzésünkben a Tzatziki és görög saláta, valamint a feta elkészítését ismerheted meg természetesen tejmentesen.

Hisztamin intoleranciára gyanakszol? Tudj meg róla többet!

Nyikos Ráhel dietetikus szakmai cikkét olvashatod a hisztamin érzékenységről, a diétáról, az esetleges kezelésekről. 

Kovászoljunk uborkát!

Kovászos uborka, a fermentált csoda. Szezonális, olcsó, egészséges, és még finom is? Mi lehetne ennél jobb? 
 

Hisztamin intolerancia – okok és lehetséges megoldások

Ebben a cikkben Dr. Németh Renáta a hisztamin intolerancia témájába kalauzol el minket. Te is érintett vagy? Olvasd el a bejegyzést!

Feketeerdő lekvár növényi italkészítőben

A feketeerdő desszertet mindenki ismeri. Meggy, csokoládé, rum... ugyan, ki tudna ellenállni? Mi most lekvárként próbáltuk ki ezt a kombinációt!

Nyikos Ráhel dietetikus bemutatkozója

Szeretettel mutajuk be Nyikos Ráhelt, aki tapasztalt dietetikusként és a Vegital készülékek aktív felhasználójaként ad tanácsokat a tejmentes étrend különböző aspektusaiban. 

Készíts finom meggylevest!

Ebben a bejegyzésben kedves bloggerünk Gréta a nyári gyümölcsök egyik királynőjét, a meggyet helyezte előtérbe. Ha kíváncsi vagy mit főzött, olvasd el cikkünket!

Túró tejmentesen? Nem lehetetlen! Variációk túrópótlóra

A magyar konyha egyik jellegzetes alapanyaga a túró. Hogyan készítsünk túrógombócot, ha nem fogyaszthatunk állati tejterméket?  Ebben a blog bejegyzésebn a túró helyettesítésére találsz alternatívákat. 

Tökéletes növényi "joghurt" készítése"

Ebben a bejegyzésben a növényi "joghurtkészítés" alapjaival ismertetünk meg. Ha szeretnél finom, krémes joghurtpótlót készíteni, érdemes elolvasnod. 

Mik azok a FODMAP-ok és miért érdemes foglalkozni velük?

Dr. Németh Renáta a FODMAP-ok világával ismerteti meg olvasóit. Te tudod mik azok? Olvas el cikkünket!

Húsvétkor is okosan

Húsvétkor a világ számos nemzete ünnepel és sok finomság kerül az asztalra. Ebben a cikkben egy finom répatorta receptjét osztjuk meg. 

Mascarpone helyettesítő növényi összetevőkből

Desszertkrémek és tésztaételek alfája és omegája – ezúttal mentesen, növényi alapokon. 

Sajt tejmentesen

Nem szívesen költenél vagyonokat egészségtelen, mesterséges sajthelyettesítőkre, de bármit megadnál, hogy ismét érezhesd az érlelt sajtok zamatát? Ez a bejegyzésünk Neked szól! - Nagy Gréta írása

Tél és nyár ízei egy levesben

A zimankóra a legjobb orvosság egy egész testet átmelegítő krémleves. Különösen, ha a téli hidegben friss, játékos, nyári ízekkel is kecsegtet!
Nagy Gréta írása

Életünk tejmentesen-laktózérzékeny a családban

Mi vesz rá valakit arra, hogy csökkentse a tejet tartalmazó ételek fogyasztását, vagy arra, hogy akár teljes egészben tejmentesen étkezzen? Legújabb bejegyzésében szerzőnk felfedi a tapasztalatait és néhány tanáccsal is segíti azokat, akik ezzel a helyzettel néznek szembe. 

Mi és milyen arányban szerepeljen a tányérunkon?

Wolher Veronika, dietetikus az okostányér rejtelmeibe vezet be minket ebben az bejegyzésben. Kíváncsi vagy mi az az okostányér? Olvasd el cikkünket!

Teljes értékű reggeli

Egy jól megválasztott, finom reggeli a nap hátralévő részére is fontos energiát kell tartalmazzon. Ebben a bejegyzésben a granoláról olvashatsz. 

Leleményes szűrlemény

Ebben a bejegyzésben nagyító alatt nézzük meg a tejpótló készítése során visszamaradó pépet, és szuper ötletekkel szolgálunk ennek hasznosítására.  

Olasz ízek tejmentesen – a mozzarella

Lehet tejmentesen is egyszerre nyúlós és ropogós a sajt a pizza tetején? A válasz: IGEN! Bejegyzésünkből mindenre fény derül.

Az elmúlt egy év tapasztalatai

Szeretettel osztjuk meg veletek Korsós Alíz, dietetikus tapasztalatait az elmúlt év összesítőjeként. 

Advent tejmentesen – praktikus tanácsok a meghitt ünnepért

Egy isteni foszlós tejmentes kalács receptjét osztjuk meg veletek. Ezzel biztosan teljes lesz az ünnepi asztal. 

Kezdő tejmentes konyha – alapanyag kisokos

Egy új étrend megannyi lehetőséget tartogat. A régi zamatok, a keresett állagok szinte mind elérhetőek növényi alapokon is, már ha tudjuk, hogy milyen segédanyagokhoz nyúljunk. Ebben a bejegyzésben a leghasznosabbakból mutatunk néhányat. 

Szezonális levesekkel a jó közérzetért

Ebben a bejegyzésében Gréta a szezonális alapanyagok fontosságát hangsúlyozza és 3 fantasztikus őszi leves receptjét is megosztja veletek.

Ne köntörfalazzunk! Mégis mennyi az annyi?

A tejmentes diétára kényszerülők többsége választja a bolti késztermékeket kezdetben, ám egyre többen készítik otthon a helyettesítőket. De mégis mennyi idő és energia mindez?

Őszi receptverseny

Szeretettel várjuk nevezésedet őszi receptversenyünkre.

Olvasd el a részleteket!

Sajtok tejmentesen – visszahozhatók a régi zamatok?

Szeretettel mutatjuk be legújabb bloggerünket Grétát.  Írásaival a tejmentes, illetve vegán gasztronómia világába kalauzol minket. Első bejegyzésében a sajtokat és azok alternatíváit járja körül. 

Fogyókúra növényi italokkal – lehetséges ez?

Gyakran kérdeztek minket a növényi tejpótlók és a diéta, fogyókúra kapcsolatáról.
Korsós Alíz, dietetikus ezt a témát járja körbe ebben a blog bejegyzésben.

Vegital Fermentáló-az erjesztés mestere

Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk fermentálónkat, ezt a misztikus varázslót, amivel erjesztett ételeket és italokat tudsz készíteni állati, vagy növényi alapból. 

Készíts tejmentes fagyit!

A nagy nyári melegben nincs is finomabb, mint egy hűsítő fagyi. Az elmúlt hetekben több variációt is kipróbáltunk. Ha érdekelnek tapasztalataink, receptjeink, olvasd el cikkünket. 

Növényi italok - miből főzzük?

Ebben a cikkben sorra vesszük a növényi tejpótlókat. Miből készülhet, mire tudod őket felhasználni. 

Miért fogyassz mézet?

Ebben a cikkben egy igen értékes alapanyagról, a mézről írtunk. Tudtad, hogy a méz íze remekül passzol a növényi italokhoz?

Főzési tippek növényi italkészítőkhöz

A következőkben megosztunk néhány fontos szabályt, tippet a Vegital gépek használatára vonatkozóan. 

Húsvéti tejmentes kisült-e már a kalácsom

Rendhagyó kalács recept azok számára, akik nem tudnak, vagy nem akarnak tejtermékeket fogyasztani, mivel ezúttal a kalács még tojást, és laktózt sem tartalmaz! 

Az oldal tetejére