Leírás és Paraméterek
Táplálkozástani kutatások bizonyították, hogy a mogyoróban megvan a diófélék minden jó tulajdonsága. Az ízletes, tápláló mogyorószemekben sok a fehérje és a rost. Jelentős a vas-, foszfor- és káliumtartalma. A többi dióféléhez hasonlóan a mogyoróban is sok az E vitamin, és megtalálhatók benne a B vitaminok is. Ennek a diófélének is előnyös a zsírsav összetétele: a magas olajtartalom ellenére sem terheli a szívet és az érrendszert, sőt, előnyösen befolyásolja a koleszterin-szintet.
100 g tápértéke:
Energia: 2715 kJ/658 kcal
Zsír: 62 g, amelyből telített zsírsav 5,1 g
Szénhidrát: 4,2 g amelyből cukrok 4,1 g
Fehérje: 16 g
Só: <0,01 g
Kiszerelés: 100 g