Leírás és Paraméterek
Tisztított, darált szezámmagokból nyert krém, jellegzetes kesernyés ízű.
Ízlés szerint édesen és sósan is elkészíthető. A szezámkrém a humusz alapanyaga, Görögországban pedig népszerű desszertet készítenek szezámkrémből, mézből és joghurtból.
Esszenciális zsírsavakban – linolsavban kiemelkedően -, B- és E-vitaminban valamint lecitinben gazdag. Az olajos magvak közül a legmagasabb fehérjetartalmú, ásványi anyagok közül rezet, mangánt, kalciumot, magnéziumot, vasat, foszfort, cinket és szelént tartalmaz nagyobb mennyiségben.
Fontos megemlíteni, hogy annak ellenére, hogy a szezámmag egészen kicsi, ha egészben fogyasztjuk el, az hasznosulás nélkül távozik a szervezetből. Ahhoz, hogy a szezámmag jótékony hatását szervezetünk teljesen fel tudja dolgozni, ajánlott olaj vagy krém formájában elfogyasztani.
Magas lecitin és linoltartalmának számos, egészségre kedvező hatás köszönhető
Védi az ereket a koleszterinlerakódástól, szabályozza a koleszterinszintet és a vérnyomást, ezáltal csökkentve a szív-és érrendszeri betegségek kockázatát
Emésztésserkentő és anyagcserejavító, béltakarító és salaktalanító, hatásos székrekedés esetén
Segíti az idegrendszer működését, krónikus fáradtság és álmatlanság esetén is ajánlják
Erősíti a szervezet védekezőképességét
Jó hatással van a vérplazma és a glükóz kapcsolatára, így segít megelőzni a diabétesz kialakulását
Máj- és epehólyag betegségek esetén is sikerrel alkalmazzák
Kedvező összetétele külsőleg is hat, segít a bőr, a haj szépségének megelőzésében
A szezámban lévő olaj különválhat a krémtől, ami egy természetes folyamat. Fogyasztás előtt felkeverendő.
Összetevők: szezámmag (99,5 %), tengeri só (0,5 %)
Földimogyorót és mogyoróféléket feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia 2715 kJ/658 kcal,
- Zsír: 60,1 g (ebből telített zsírsavak 4,1 g),
- Szénhidrát: 14,7 g (ebből cukrok 0 g)
- Rost: 11,7 g
- Fehérje: 20,3 g,
- Só 0,8 g
Nettó tömeg: 170 g
Tárolás: száraz, hűvös helyen. Felbontás után hűtőben tárolandó.