Leírás és Paraméterek
MIT JELENT A FERMENTÁLÁS?
Az élelmiszerek fermentálása egy erjesztési folyamat, amelyet számos népcsoport már évszázadok óta végez. Ilyen a keleti kultúrából például a japán miso leves, vagy a koreai kimchi, de nem kell ennyire messze mennünk, a hazai savanyított zöldségfélék is az egészséges táplálkozás részét képezik.
- A fermentáció kiváló módja a cellulóz lebontásának, amely javítja a tápanyagok tartalmát és biológiai hozzáférhetőségét. Ezenkívül javítja az aminosav- és vitaminösszetételt, valamint az ásványi anyagok biológiai hozzáférhetőségét.
- A fermentáció során a mikroorganizmusok a szénhidrátokat alkoholokká és széndioxiddá vagy szerves savakká alakítják. Az erjesztés az előemésztés egy formája, mert a folyamat az összetevőket könnyen felszívódó aminosavakká, és polifenolokká bontják.
- A növények vagy gyógynövények kiváló hatóanyagtartalommal rendelkeznek, de hasznosulásuk kérdéses a növényi összetevők nehéz emészthetősége miatt. A fermentáció a cellulóz lebontásának is remek módja, mert javítja a biológiai hozzáférhetőséget.
A FERMENTÁLÁS BÉLBARÁT FORMÁT EREDMÉNYEZ, SZÍNESÍTVE A BÉLMIKROBIOMOT. A FERMENTUMBAN KÖNNYEBBEN EMÉSZTHETŐVÉ VÁLNAK AZ ÖSSZETEVŐK, AMI MAGASABB BIOHASZNOSULÁSSAL PÁROSUL.
MIT JELENT A LIOFILIZÁLÁS?
A liofilizálás magyarul fagyasztva szárítást jelent, amely valójában egy vízelvonó eljárás. A technológia alkalmazása révén a zöldségeket és gyümölcsöket úgy szárítják ki, hogy a jéggé fagyasztott vizet vákuumban, enyhe melegítéssel elpárologtatják belőle. Ez a módszer azért előnyös, mert a termék szerkezete, íze és élvezeti értéke a lehető legkevésbé sérül.
Történelme az inkákhoz nyúlik vissza, akik magas hegyekben tartósították hasonló módszerrel a terményeiket, kihasználva az alacsony légnyomást, és az éjszakai fagyokat. Az első dokumentált fagyasztva szárítást 1890-ben végezte Altmann szerv darabokon. A technológia ipari méretű alkalmazása csak a II. világháború alatt terjedt el, amikor penicillin és vérplazma tartósítására használták, majd az 50-es- 60-as években már az élelmiszeriparban is elterjedt az alkalmazás.
A MIKROBIOM ÉS AZ IMMUNRENDSZER KAPCSOLATA
A gyomor-bél rendszer egy rendkívül összetett és sokszínű mikrobális közösséget rejt, amelynek összetétele egyénenként változik, olyan egyedi akár az ujjlenyomatunk. A bél mikrobioma nem csak az emésztésben és a kórokozók elleni védekezésben vesz részt, de szoros egymásra oda vissza ható kölcsönhatásban van a bél nyálkahártya immunválaszával, és eközben az immunrendszer is támogatja a bél baktériumflóráját.
A fermentáció által a gyümölcsökben és zöldségekben található értékes összetevők felerősödnek, hogy még inkább támogassák a bélbaktériumok egyensúlyát. Ezekre a komplex, egymásra oda-vissza ható folyamatokra utal a köznyelv amikor azt mondja, hogy immunrendszerünk 70%-a a belekben található.
A tablettát színtelen bevonattal van ellátva a könnyebb lenyelés érdekében, valamint nem tartalmaz mesterséges színezéket, tartósítószert és aromát.
ALGÁBÓL, NÖVÉNYI FORRÁSBÓL SZÁRMAZÓ JÓL FELSZÍVÓDÓ ÉS FENNTARTHATÓ D3-VITAMIN
D3-vitamin képződik napfény hatására a bőrünkben, leginkább állati eredetű élelmiszerekben található, remek forrásai például a halak, melyek D-vitamin tartalmukat mikroalgákból nyerik. Ezek az algák a víz felszínén élnek és D-provitaminból, napsugárzás révén szintetizálódik bennük D-vitamin. A mikroalgák D-vitamin tartalma augusztusban a legmagasabb, ezért akkor gyűjtik be őket.
Amellett, hogy az alga D3-vitamin alkalmas a vegánoknak és vegetáriánusoknak az alapanyag 100%-ban fenntartható és nyomon követhető, amit a minőség és tisztaság teljes ellenőrzése jellemez. Az állati eredetű D-vitaminokkal szemben, amit juhgyapjúból vonnak ki, a gyártási eljárás nem alkalmaz szintetikus anyagokat, oldószereket és rovarirtószereket.
Az előállítás rendkívül alacsony energiájú folyamat, és könnyen méretezhető, mivel az algák nagyon gyorsan növekednek. Sőt mit több, az „algahulladékot” a következő növesztési körben újra lehet hasznosítani, ami hozzájárul a folyamat hatékonyságához.
A D-vitamin hozzájárul:
- a kalcium felszívódásához, és ezzel a vér normál kalcium szintjéhez
- a normál csontozat és fogazat fenntartásához
- a normál izomműködéshez
- az immunrendszer normál működéséhez
- a normál sejtosztódáshoz
Takeuchi A., Okano T., Tanda M., Kobayashi T. (1991). Possible origin of extremely high contents of vitamin D3 in some kinds of fish liver. Comp. Biochem. Physiol. A 100, 483–487
Sunita Rao D., Raghuramulu N. (1996a). Food chain as origin of vitamin D in fish. Comp. Biochem. Physiol. A 114, 15–19
Adagok száma a termékben: 30
Hatóanyagok a napi adagban | 1 filmtablettában |
FERMENTÁLT, LIOFILIZÁLT ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS, ÉS GYÓGYNÖVÉNY PORKEVERÉK (alma, sárgarépa, fehér eper, retek, ananász, narancs, citrom, cékla, aszalt szilva, szilva, maracuja, görögdinnye, goji bogyó, grapefruit, szőlő, őszibarack, acerola, tőzegáfonya, eper, málna, cseresznye, arónia, feketeribizli, egres, fekete áfonya, körte, gránátalma, banán, papaya, lychee, sárgadinnye, paradicsom, spárga, jujuba, egybibés galagonya, brokkoli) |
100 mg |
A-vitamin (Quali-A®) | 800 μg (2666,4 NE**)(100%*) |
Vegán D3-vitamin (alga eredetű) |
5 µg (100%*)(200 NE**) |
E-vitamin (Quali-E®) |
12 mg (100%*) |
|
15 µg (20%*) |
C-vitamin | 80 mg (100%*) |
B1-vitamin (tiamin) (Quali-B®) | 1,1 mg (100%*) |
B2-vitamin (riboflavin) (Quali-B®) | 1,4 mg (100%*) |
B3-vitamin (niacin) (Quali-B®) | 16 mg (100%*) |
B6-vitamin (piridoxin) (Quali-B®) |
1,4 mg (100%*) |
Folát (Quatrefolic® bioaktív (6S)-5-Metil-tetrahidrofolsav, glükózamin sóból) világszabadalommal védett | 200 µg (100%*) |
B12-vitamin (cianokobalamin)(Quali-B®) |
3,75 µg (150%*) |
B7-vitamin (biotin) (Quali-B®) | 50 µg (100%*) |
B5-vitamin (pantoténsav)(Quali-B®) | 6 mg (100%*) |
Magnézium (magnézium citrátból és magnézium-oxidból) | 60 mg (16%*) |
Szerves vas (Albion™ Ferrochel™ vas-biszglicinátból) világszabadalommal védett | 5 mg (35,71%*) |
Szerves cink (cink-biszglicinátból) | 10 mg (100%*) |
Szerves réz (réz-glükonátból) | 1 mg (100%*) |
Szerves mangán (mangán-glükonátból) | 1 mg (50%*) |
Szerves króm (króm-pikolinátból) | 20 µg (50%*) |
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g **NE: Nemzetközi egység
Quatrefolic®, vitaMK7® are registered trademarks of Gnosis S.p.A.
Albion™ is trademark of Albion Laboratories, Inc.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A termék 10 éves kortól alkalmazható (gyermekeknél előforduló nyelési nehézségek miatt)
A termék nem alkalmazható vérhígítók használata esetén
A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában
OGYÉI ny.sz: 30227/2022
A Natur Tanya elkötelezett az erdők biodiverzitásának helyreállítása és megőrzése mellett, amit a legfontosabb lépésnek tartunk a klímavédelem érdekében.
Ezért minden Multi 55 fermentált multivitamin vásárlásával a 10 millió fa alapítvány magyarországi faültetését is támogatod!
100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!