A vegital.hu (tejmentes) sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

2.800 Ft (2.205 Ft + ÁFA)

Kovász baktérium kultúra keverék, 12 adag

(1)

Másfél év kísérleteinek köszönhetően sikerült olyan kovász keveréket összeállítani, amivel Te is valódi kovászolt kenyereket és más péksütiket süthetsz. Kezdettől fogva az volt a koncepció, hogy a liszt teljes terjedelmében, hosszan legyen kovászolva, mert így tudjuk a leginkább egészséges és legfinomabb házikenyeret sütni. A kovászolást végző baktériumok és válogatott élesztő törzsek teljes egészében feldolgozzák-átalakítják-előemésztik a lisztet. A 18-24 óra lassú kelesztéssel nemcsak egészségesebb kenyereket lehet sütni, de ilyen állag, bélzet, héjszerkezet és íz csak a hosszú ideig kovászolt kenyerek jellemzője.

Belföldi szállítás esetén a kultúrák épek maradnak, azonban átvétel után minden baktérium kultúra mélyhűtőben tárolandó! Amennyiben GLS Csomagpontra rendeled a terméket, az értesítés napján vedd át a helyszínen, és aznap tedd fagyasztóba! A csomagpontokon való több napos tárolás befolyásolhatja a baktérium kultúra minőségét, amiért nem vállalunk felelősséget!

Egységár: 233,33 Ft/db
Elérhetőség: Raktáron
2.800 Ft (2.205 Ft + ÁFA)
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Csomagolása: adagoló kanállal együtt, visszazárható (simítózáras) PE-ALU tasakba csomagolva (12 adag).

Tartalmazza a kovászoláshoz szükséges élesztőgombák és baktériumok keverékét.

Adagolása:
A mellékelt kanállal annyi port vegyél ki a tasakból, hogy a kanál színültig legyen. (nem púpozottan) Ez a mennyiség 1 kg pékáru készítéshez ajánlott.

A kovász kultúra tárolása:
-18 °C-on (mélyhűtőben)  hosszan megőrzi minőségét.

Összetevők:
tejsavbaktériumok
válogatott élesztőgomba törzsek (nem tartalmaz sütőélesztőt, sem sörélesztőt)
Prebiotikus növényi rost: inulin
a baktériumok hordozó anyagai: maltodextrin, szacharóz, laktóz


Hosszan kovászolt parasztkenyér recept

Hozzávalók
480 gr. bl80
100 gr. alakor (lehet tönköly, rozs, vagy az egész bl80-as)
20 gr. burgonyapehely (elhagyható)
40 gr. joghurt
2 tk. só
400 gr. langyos víz kb. 30-35 C)
5 ml kovász (1 mérőkanálnyi)

Elkészítési idő:

Fermentálási idő (kovászolás): 22-24 óra, ebben az aktív készítés 10 perc.
Sütési idő: 230 fok 10 perc, majd 210 fok 40-45 perc

Készítése:
autolizis: A lisztet, burgonyapelyhet, és a vizet összekeverjük egy kanál segítségével. Nem kell kidolgozni a tésztát, csak engedni kell a lisztnek, hogy beszívhassa a vizet, és megkezdje a glutén átalakítását. Hogy ideális legyen minden körülmény, az edényt le kell fedni, hogy kellemes melegben legyen. Ez a folyamat 20-30 perc.
A vizes lisztkeverékhez, hozzáadjuk a joghurtot, rászórjuk a kovászt, és a sót. Kézzel vagy géppel 5-6 perc alatt bedagasztjuk. Nekilátnak a baktériumok is a nagy átalakításnak. Ideális környezet, jó táplálékok, dolgoznak a baktériumok. 10-12 órát hagyjuk melegben, közben 4-5 x áthajtogatjuk a tésztát.
Lisztes deszkára borítva, cipót formázunk belőle, és kelesztőtálba tesszük. (a tál lehet egyszerű tál, kosár, szakajtó) Ilyenkor kapja meg a kenyér a formáját, alakját. Jól letakarjuk, hogy megvédjük a kiszáradástól, és hűtőbe tesszük 6-8 órára. Ez a hideg kelesztés.
A sütőt felmelegítjük 270-280 °C-ra. Nagyon fontos, hogy a lehető legmelegebb legyen a sütő. Mikor forró már a sütő, akkor a kenyeret kivesszük a hűtőből, sütőlemezre borítjuk. A cipót 1-2 cm mélyen bevágjuk, hogy a sütéskor keletkezett gőz kijöhessen a kenyérből. A cipót betolva, a sütőt 230 °C-ra csökkentjük. 10 percig sütjük ezen a hőfokon, hogy a kérge megszilárduljon. Majd 210 °C -on 35-40 percig sütjük. A megsült kenyeret, kivesszük, és azonnal hideg vízzel lepermetezzük. Mikor kicsit meghűlt, rácsra tesszük, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.

Ropogós, illatos, ízes kenyerünk, 2-3 napig is puha, friss marad. (ha el nem fogy!)

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
2022. 02. 17. -
Fantasztikus. Életem legjobb kenyere. Valódi élmény.
Az oldal tetejére