Leírás és Paraméterek
Mi is az a kollagén?
A kollagén egy óriásfehérje, ami összeköti az izmokat, a bőr kötőszöveteit, a szalagokat, a porcokat, az inakat. Az állati bőr, csont és porcok elfogyasztásával (pl csontleves, kocsonya, stb) hozzá is juthatunk sok kollagénhez, azonban ez nagyon nehezen emészthető. A kollagén az emésztés során kisebb alkotóira, peptidekre bomlik, amik egy része utána aminosavakra, így jut a véráramba, hogy aztán a bőrben és ízületekben kifejthesse hatását.
A bőrre és ízületekre kifejtett hatás csak kollagén peptidek fogyasztásával kapcsolatosan igazolt, nem előemésztett (táplálkozásból fogyasztott) kollagén esetében nem. Fontos megjegyezni azonban, hogy a gyomor- és bélnyálkahártyára vonatkozóan a táplálékból származó, nem előemésztett kollagén a jó hatású egyes szakemberek szerint. Ezért érdemes mindkét formájában fogyasztani.
A GAL Kollagén peptidek (hidrolizált kollagén) 300g különleges táplálkozási célú élelmiszer amiben a kollagén már eleve peptidek formájában, lebontott, előemésztett, hidrolizált formában van jelen, így jól felszívódik, és az emésztésünket sem terheli.
Átlagos tápérték:
100g-ban 10g-ban 30g-ban
Energia:1530kJ/360kcal 153kJ/36kcal 459kJ/108kcal
Zsír: 0g 0g 0g
Szénhidrát: 0g 0g 0g
ebből cukrok: 0g 0g 0g
Fehérje: 90g 9g 27g
Só: 0,7g 0,07g 0,21g
Összetevök: 100% kollagén peptidek (hidrolizált kollagén)
A kollagén peptid kizárólag állati eredetű alapanyagot tartalmaz!