A köles az egyik legősibb gabona, mind rost-, mind aminósavtartalma miatt érdemes beillesztenünk az étrendünkbe. Igen széles körben felhasználható.
A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a köleshez és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a kölesben természetes formában megtalálható, a kásában is benne van. Így már nem csak köretként, hanem reggelire is fogyaszthatsz rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gabonát!
A köles zsírtartalma valamivel magasabb, mint a többi gabonának, ezért könnyebben avasodik. Érdemes lehet felbontás után hűtve tárolni.
Felhasználás: natúr, zöldséges, gyümölcsös kásákhoz, levesek és szószok sűrítésére.
Elkészítés: Öntsük fel kétszeres mennyiségű forró vízzel vagy növényi tejjel és hagyjuk állni 5-10 percig. Ízlés szerint fogyaszthatjuk édesen vagy sósan, ízesíthetjük karobporral, fahéjjal, gyümölcsökkel, zöldségekkel.
Összetevők: köles*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból.
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték:
|
1588 kJ / 383 kcal
|
Zsír:
|
1,3 g
|
- amelyből telített zsírsavak:
|
< 0,1 g
|
Szénhidrát:
|
84 g
|
- amelyből cukor:
|
0 g
|
Fehérje:
|
7,8 g
|
Só:
|
< 0,01 g
|
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Magyarország