Leírás és Paraméterek
Készítsünk otthon egyszerűen Kimchi Savanyúságot ezzel a Fűszerkeverékkel.
A Koreai erjesztett, fűszerezett zöldségek, a Kimchi ugyanazon a tejsavas erjesztéssel készül, mint a magyar savanyított káposzta. Már a 7. században is készítették. A Kimchi azt jelenti, hogy "Elsüllyedt Zöldségek". Az ősi Koreában ugyanazért készítették, mint őseink: vitaminbevitel biztosítása a téli hónapokban. Ma már minden Koreai hétköznapi életéhez szorosan kötődik, egyfajta nemzeti étel lett a Kimchi.
Az elkészült kimchi felhasználása: Koreai levesekhez, húsos ételekhez fogyasszuk úgy, mint egy savanyúságot. Rizses ételek mellé is finom.
Tápérték 100 g termékben:
Energia: |
710 kj / 170 kcal |
Zsír: |
3 g |
-ebből telített: |
0 g |
-: |
0 g |
Szénhidrátok: |
27 g |
-ebből cukor: |
8.5 g |
fehérje: |
7.5 g |
élelmi rost: |
0 g |
só: |
3 g |
Összetevők: só, chili, fokhagymapor, őrölt paprika, cukor, hagymapor, gyömbérpor, szárított garnéla rák, citromsav E330, fehér szezámmag.
Az aláhúzott összetevők allergén anyagok.
Recept ajánlásunkat itt található:
https://tejmentesreceptek.hu/recept/kimchi/