Leírás és Paraméterek
Az Indiánrizs, vagy ahogy nevezik még a Vadrizs, nem is rizs, hanem a perjefélék családjába tartozó növény. A gabonafélék közül a legmagasabb fehérjetartalmú, élelmi rosttartalmú, különféle vitamin és ásványi anyag forrás. A Vadrizs gluténmentes, könnyen emészthető, sőt emésztés elősegítő, és a legtöbb rizsfajtával ellentétben, amelyek savas hatásúak, az indiánrizs lúgos hatású.
- Gabona és Gluténmentes diétához a legjobb választás
- Csökkenti a koleszterin szintet a vérben
- Antioxidáns tartalma 30-szor magasabb mint a fehér rizsé
Felhasználási javaslat: fehér rizzsel keverve köretként, vagy magában is ajánlatos.
Elkészítési javaslat: 1 rész Indiánrizst 3 rész vízzel felöntve, forrásig melegítve, majd fedő alatt lassú tűzön főzni 25-40 percig. Ha megfőtt, szétreped, ebből tudjuk mikor készül el. A főzővízhez tehetünk leveskockát ízlés szerint, borsot, vagy valamilyen egzotikus fűszerkeveréket.
Átlagos tápérték 100 g-ban:
Energia: 1493 kj / 357 kcal
Zsír: 1 g
-ebből telített: 0 g
Szénhidrátok: 75 g
-ebből cukor: 2.5 g
Fehérje: 15 g
Élelmi rost: 6 g
Só: 0 g