Leírás és Paraméterek
A pektin használatával kevesebb cukorral, rövidebb főzési idővel készülhetnek a dzsemek, így ízük gyümölcsösebb marad. A rövid főzési időnek köszönhetően kevésbé károsodik a felhasznált alapanyag vitamin és ásványi anyag tartalma.
Felhasználása: a pektint össze kell keverni a cukorral, majd állandó kevergetés közben kell hozzáadni az alapanyaghoz. A forrástól számított öt percig kell még főzni. Finomabbak a dzsemek, ha kevéske citromlevet vagy étkezési citromsavat is adunk hozzá.
80 g pektin 10-12 kg gyümölcsdzsem készítéséhez elegendő. Ha keményebb zselét szeretnénk készíteni, adjunk dupla mennyiségű zselésítőt hozzá. Dzsemek esetében az ajánlott cukormennyiség 1 kg gyümölcshöz 20-30 dkg.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: | 888 kJ / 212 kcal |
Zsír: | 0 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 0 g |
Szénhidrát: | 50 g |
- amelyből cukor: | 50 g |
Fehérje: | 3 g |
Só: | 7,5 g |
Származási hely: Németország
Összetevők: pektin (E440) (citrushéjból)
Súly: 80 g