Leírás és Paraméterek
Picike kis fehér gömböcskék sokasága, amelyek főzés hatására átlátszóak lesznek, mintha lazackaviár lenne.
Dél-Amerikában őshonos, ott ugyanolyan gyakorisággal és változatosan fogyasztják, mint mi mondjuk a rizst. Magas keményítő tartalmának köszönhetően sok mindenre felhasználható: készíthetünk belőle desszertet, sűríthetünk vele leveseket, mártásokat. Mivel íze és illata semleges, ezért jól variálható, ízének kialakításában csak az anyagok véges sora szab határt.
Felhasználása: puding készítéshez, vagy sűrítéshez, bubble drink alaphoz.
Tápiókapuding:
A gyöngyöket be kell áztatni kb 5-10 percig vízbe, vagy növényi tejbe amíg a gyöngyök megpuhulnak. Ezután lassú tűzön főzni kell, eközben hozzá lehet adni az ízesítő anyagokat (pl, vanília, karobpor, fahéj, mazsola, stb) ízlés szerint. Mikor összesűrűsödött vegyük le a tűzről, öntsük bele kis tányérkákba és abban hagyjuk kihülni. Díszíthetjük aszalt gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel stb.
Bubble:
A gyöngyöket forrásban lévő vízbe tesszük. Legalább 8x annyi vizet adagoljunk, mint tápiókát,. Kb. 40 percig főzzük, úgy hogy folyamatosan forrjon, a gömbök keringjenek. Ha a gömböcskék már átlátszóak, leszűrjük, mint a tésztát és hideg vízben leöblítjük. Ha kész, szirupba, vagy szörpbe áztatjuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Kiszerelés: 500 g
Összetevők: tápióka* (=manióka*) keményítő
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1516 KJ / 356 kcal
Zsír: 0,1 g melyből telített zsírsav: 0,03 g
Szénhidrát: 88,4 g melyből cukor: 0 g
Fehérje: 0,56 g
Só: 0,03 g