Sajtforma préslappal, 100 g
590 Ft (465 Ft + ÁFA)
Menny.:

Sajtforma préslappal, 100 g

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Cikkszám: OLT50
Egységár: 590,00 Ft/db
Elérhetőség: Raktáron
10 dkg-os kerek sajtforma élelmiszeripari műanyagból, 10 dkg friss sajtot, lágy sajtot tudsz benne megformázni, préselni.
590 Ft (465 Ft + ÁFA)
Menny.:

Leírás és Paraméterek

felső átmérő: 8 cm
alsó átmérő: 7cm
magasság: 6 cm

Recept

Növényi sajthelyettesítő parmezán ízesítéssel

Egy finom sajthelyettesítő, ami jól olvasztható, sőt vissza is dermeszthető.

 Előkészítés

20 perc

 Pihentetés

6 óra

 Mennyiség

 közepes "sajthelyettesítőhöz"

HOZZÁVALÓK

ELKÉSZÍTÉS

  1. Elkeverjük, az agar-agar port -előírás szerint- 0,5 dl hideg vízzel vagy a növényi tejhelyettesítővel. A maradék vizet vagy a növényi italt felforraljuk és a forró italhoz öntjük az agar -agart, majd csomómentesre keverjük. Majd 2-3 percig forraljuk.
  2. Fokozatosan hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz és krémes állagúra turmixoljuk .
  3. Kiolajozott formába öntjük és a hűtőbe rakjuk minimum 6 órára
  4. Ha megszilárdult, a formából kivesszük és almacsumázóval tetszőleges lyukakat fúrunk a sajtba.

MEGJEGYZÉS

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)

* A sajt nem paleo, de az érett sajtok okozzák a legkevesebb problémát, ezért egészséges (nem autoimmun beteg) embereknek olykor elfogadható. Szendi Gábor

**Laktózmentes sajtot két módon lehet készíteni: laktáz enzim hozzáadásával, vagy természetes úton, amikor az érlelésnek köszönhetően bomlik le a laktóz. Ez történik például az ementáli és a parmezán sajtok esetében. Általánosságban elmondható, hogy minél keményebb egy sajt, annál kevesebb laktózt tartalmaz. Szarvas Veronika, diplomás dietetikus

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!