A vegital.hu (tejmentes) sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

1.100 Ft (866 Ft + ÁFA)

Sajtforma préslappal, 500 g

Nem értékelt
Kerek sajtforma élelmiszeripari műanyagból. 1/2 kg sajtot tudsz benne megformázni, préselni.
Egységár: 1.100,00 Ft/db
Elérhetőség: Raktáron
1.100 Ft (866 Ft + ÁFA)
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Friss és félkemény sajtok készítéséhez ajánljuk. Az optimális savó eltávolítás, és formázás eszköze.

Felső átmérő: 11.6 cm
Alsó átmérő: 10.7 cm
Magassága: 7 cm

Recept

Tejmentes “gomolya sajt” helyettesítő

Növényi "sajt" helyettesítő, mely jól olvasztható, de rántani is tökéletes.


 

 Előkészítés

10 perc

 Program idő/főzés

30 perc

 Pihentetés

4 nap

 Mennyiség

1 liter

Kesu "tejszín helyettesítő"

Kesu "tejföl" helyettesítő

"Gomolya" készítése

ELKÉSZÍTÉS

Kesu "tejszín"

  1. A tejszín helyettesítő hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk és elindítjuk Five grain/Dry bean programot Ha készen van leszűrjük, a szűrleményt félretesszük.
  2. FONTOS! A tejszínből 2 dl-t félreteszünk a "sajt" sűrítéséhez!
  • Kesu "tejföl"

  1. A 32 fokra lehűtött „tejszínt” a Vegital fermentáló tartályába öntjük, majd a kevés vízben elkevert mesophil kultúrát alaposan hozzákeverjük.
  2. Kétszer megnyomjuk a Rice Wine/Kimchi programot, az időt a mínusz gomb nyomásával levesszük 14 órára, és várunk amíg elkészül a "tejfölünk".

"Gomolya" készítése

  1. A zselatint a 2 dl félretett "kesutejszínben" felmelegítjük, hogy a zselatin elolvadjon, majd hozzáadjuk az elkészült „tejfölhöz”.
  2. Botmixerrel csomómentesre keverjük.
  3. Egy 20 cm átmérőjű, magas falú szilikonos/kapcsos tortaformába,(melyet frissen tartó fóliával kibélelünk) töltjük a masszát.
  4. Ha ízesíteni szeretnénk, akkor most kell belekeverni őket pl. fokhagyma,lila-hagyma, chili pehely, jalapeno zöld paprika pehely, ki mit szeret.
  5. Hűtőbe rakjuk egy éjszakára.

  1. Só fürdő

       1. 20% só fürdőt készítünk: 1 liter 15 fokos vízhez 20 dkg sót adunk.

       2. Másnap kivesszük a formából a sajtot, és a só oldattal szilikonos ecsettel többször mindenütt alaposan lekenjük, vagy só fürdőben fürdetjük, hogy lebegjen a folyadékban (2-3 óra).

       3. Ezt követően pihentetjük, érleljük a sajtot. A sófürdőt ki kell tapasztalni.

       4. A fürdő után szellős helyre rácsra rakjuk, hogy alulról is tudjon szellőzni. 3-4 nap múlva isteni fincsi növényi "sajt" lesz.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére