Leírás és Paraméterek
Miért érdemes savanytó startert használni a zöldségek és gyümölcsök kovászolásához?
- nincs félrement erjedés, garantált a minőség
- az erős baktérium törzsek kiszámítható módon fognak erjeszteni
- roppanós, egészséges állagú zöldségek
- fergeteges aromák és illatok
- a nagy mennyiségű baktérium hamarabb savanyít, de nem savanyít túlzottan
- starter használatával általában tartósabb az étel, mert természetes tartósító anyagok (nizin) is termelődnek
- kevés sóval, vagy só nélkül is tökéletes erjedés
- termofil savanyítási lehetőség zöldségekhez és gabonákhoz (mivel a keverék termofil törzseket is tartalmaz)
- a termofil törzsek alacsonyabb hőfokon lassú aromatermelést végeznek
Összetevők:
- Streptococcus thermophilus
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis
- Inulin (növényi rost)
- Baktériumok hordozó anyagai: szacharóz, maltodextrin
Tárolása: +4 °C alatt (mélyhűtőben)