Leírás és Paraméterek
Összetevők:
inulin (prebiotikus növényi rost), glükóz (baktérium hordozó)
- Streptococcus termophilus
- Lactobacollus delbrueckii subs. bulgaricus
- Bifidobacterium lactis
Adagolása:
1 tasak 1 liter tejhez elegendő
YoBiotic kutúra tárolása:
+4°C-on belül (a hűtőszekrény alsó, hidegebb polcain, vagy mélyhűtőben)
Joghurt elkészítése Vegital Fermentáló készülékkel:
A tasak tartalmát alaposan keverd el 1 liter 56 °C-ra melegített tejben. Az így bekultúrázott tejet tartsd 3,5 órán keresztül 46 °C-on (legegyszerűbb, ha termoszba teszed, vagy egyszerűen dunsztolod). 3,5 óra után, tedd hűtőszekrénybe, még legalább 6 óra hosszára, hogy a végső állag kialakuljon, az ízek kikerekedjenek.
Az így készített joghurt 2-3 hétig eláll hűtőszekrényben.