Leírás és Paraméterek
A folyékony füst lezárt csomagolásban, 7-24C° közötti hőmérsékleten tartandó.
Ajánlott felhasználása:
3-4 ml folyékony füstöt belekeverünk 2 dl vízbe. A kinyújtott sajtszalagot bekenjük a folyékony füsttel, majd vékonyan megsózzuk, és szorosan feltekerjük. A füsttel hígított vízbe beleáztatjuk a feltekert parenyicánkat 3-4 órára. 1-2 óra elteltével érdemes átforgatni. Ha elérte a kívánt színt, vedd ki a pácból, és hagyd szikkadni.
Ha közvetlenül kevered a termékbe, akkor az ajánlott adagolás 1-3 g késztermék kilogrammonként. Ezt a módszert inkább a füstölt hentesáruk készítéséhez használják. (kolbász, virsli, szalámi, stb.)
Koncentrációja nem haladhatja meg a 15 g-ot a kész termék kilónként!
Összetevők:
keményfák pirolízisével, és feldolgozásával nyert füst aromák: 15-20 mg/ml
ecetsav: 7-9%
karbonilok: 22-30%
Tulajdonságok:
PH: 2,5-3,5
sűrűség: 1,14 kg/L
Minősítések: FDA, USDA, GRAS, Kóser, Parave, Halal