Leírás és Paraméterek
Elkészítés:
Mossunk meg 20-25 dkg bio szójababot és áztassuk be 24 órára. Másnap a megpuhult szójababot körülbelül 2-3 órát főzzük. Az állaga akkor lesz jó, ha az ujjunkkal könnyedén szét tudjuk nyomni a babot. Ha kész, akkor 40 fokosra, vagy szobahőmérsékletűre hűtjük, elosztjuk a fermentáló két lyukacsos tálcáján. Körülbelül 30 ml vízben jól elkeverjük a natto kultúrát és a felével meglocsoljuk az egyik tálcán lévő babot, majd a másikat is és alaposan elkeverjük. A fermentálón kiválasztjuk a natto programot és elindítjuk. A fermentáló által felajánlott időt (16 órát megnövelhetjük akár 24 órára is). Minél tovább erjesztjük a nattot, annál több nattokináz enzim termelődik.
Tartalom, eredeti törzs: maltodextrin, natto por, Lactobacillus plantarum
Gyártói szabvány: Q / TZCXG 0001
Gyártói egészségügyi engedély száma: SC13111121013377
Fontos! A kultúrát magas hőmérsékletnek kitenni nem szabad, mert a baktériumok elpusztulnak!
Mélyhűtőben tárolja!
Csomagolás: 10 db fóliázott alumínium tasak, hasonló gyűjtő tasakban
Adagolás: max. 250 gr száraz szójabab/1 tasak
Súly: 3 g (0,3 g/tasak)
Javasolt erjesztési idő: 16-20 óra
Forgalmazó: Malompark Kft 8000 Székesfehérvár, Bem u 40.
Származási hely: Kína
Így készül a natto!