A vegital.hu (tejmentes) sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

45.090 Ft (35.504 Ft + ÁFA)

Youtube videók

Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.

Értékcsökkentett Vegital Fermenter White - Hűtővel ellátott multifunkciós fermentáló készülék

Nem értékelt

Értékcsökkentett, kisebb esztétikai hibás fermentáló készülék.
Az esztétikai hibák a készülék működését és élettartamát nem befolyásolják. 
A garanciára és jótállásra vonatkozó feltételek az újonnan vásárolt készülékekhez hasonlóan érvényesek.
A fotókon a leggyakrabban előforduló hibák láthatóak (festékhiba, karcolás, minimális horpadás).

Az 1,2 liter űrtartalmú, hűtővel ellátott, multifunkciós fermentáló készülék Magyarországon egyedülállónak számít. Ezzel a különleges, de nagyon egyszerűen működtethető készülékkel állati tejből éppúgy készíthető tejföl, kefir vagy joghurt, mint tejmentes alapanyagokból (pl: rizs-, mandula-, kókusz, vagy kesu"tejből").

Ugyancsak kiválóan alkalmas a készülék különböző zöldség-, vagy gyümölcs alapú erjesztett ételek (pl: kimchi, natto, különféle savanyúságok) és italok (pl: rizsbor, azaz szaké) előállítására is. 

Így tehát nemcsak azoknak ajánljuk a készüléket, akik nem fogyasztanak tejtermékeket, hanem azoknak is, akik egyszerűen csak frissen szeretnének erjesztett ételeket fogyasztani!

A legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban: 41290 Ft.

Egységár: 45.090,00 Ft/db
Elérhetőség: Elfogyott!
45.090 Ft (35.504 Ft + ÁFA)
Kívánságlistára teszem

A VEGITALRÓL MONDTÁTOK

Leírás és Paraméterek

A készülék jellemzői:

  • pontos, folyamatos fermentáció
  • teljes felületű hőszigetelés
  • egyenletes fermentációs hőmérséklet
  • digitális kijelző
  • programozható fermentációs idő
  • automatikus kikapcsolás funkció
  • automatikus átváltás erjesztésről hűtésre
  • beépített elektronikus hűtőrendszer
  • rendkívül egyszerű használhatóság és könnyű tisztíthatóság

A készülék többek közt az alábbi ételek és italok elkészítésére szolgál:

  • Tej alapú, vagy tejmentes joghurt, kefir, tejföl, sajtalapok
  • Erjesztett zöldségek, gyümölcsök, savanyúságok
  • Natto (erjesztett szójabab)
  • Kimchi (fokhagymás-chilis erjesztett kínai kel)
  • Erjesztett italok, rizsbor (szaké)

Mi is az a fermentálás - általánosságban?

A fermentáció (más néven erjesztés) egy olyan kémiai folyamatot jelöl, amelyben valamilyen szerves anyagot enzim hatásnak kitéve lebontunk. Ez történhet baktériumok, penészek vagy élesztőgombák segítségével.

Mi történik ilyenkor? 

A mikrobák az általuk előállított, vagy a táplálékban már meglévő fermentumok (enzimek) segítségével viszik végbe az erjedést. A mikroorganizmusok ugyanis úgy termelnek energiát élettevékenységükhöz, hogy lebontják a szénhidrátokat.

A leggyakoribb erjedések az alkoholos, tejsavas, ecetes, vajsavas és az acetonos. Erjedéssel állíthatunk elő tejfölt, kefirt, joghurtot, vagy például bort, sört, sőt, antibiotikumokat is (például a penicillint).

A fermentáció során keletkezett végtermék tehát ehető, sőt, kimondottan tápláló, és rendkívül egészséges is, hiszen jótékony hatással van a bélműködésre, a tápanyagok felszívódására!

A Vegital fermentáló gépe azért számít különlegesnek a hazai piacon, mert segítségével - és akár Vegital növényi italkészítő gépeivel elkészített tejszín-helyettesítők felhasználásával - készíthetünk növényi „tejfölt”, „kefirt”, „joghurtot”, amelyeket a munkafolyamat végén még le is hűt a gép!

Így, ha valaki reggel hideg kókuszjoghurtot akar enni, előző este csak beállítja a szükséges programot, a fermentálás végén a finomság lehűl kb 4-6 fokra, (ezt a hőfokot 24 órán át meg is tartja a készülék), tehát nem kell attól félni, hogy túlfermentálódik, megromlik a vágyott étel, ital.

Sőt! Nemcsak magokból, hanem tejekből is elkészíthetőek az ételek, ezért nemcsak laktóz-érzékenyeknek, vegánoknak vagy paleósoknak ajánljuk, hanem mindenkinek, aki tartósítószer nélküli, friss erjesztett finomságokra vágyik!

És, hogy miben áll a készülék „multifunkcionalitása”?

Zöldségeket, gyümölcsöket, és ezek ital változatait is elkészíthetjük vele! Itt megemlítendő a koreaiak nemzeti étele, a kimcsi is (melyről köztudomású, hogy majdnem kikiáltották a madárinfluenza leghatékonyabb ellenszerének 2005-ben).

A kimcsi kiváló példája az évezredekre visszanyúló fermentált ételfogyasztás hagyományának.

A kimcsi egy retekből, káposztából, s egyéb zöldségekből álló étel: kalóriatartalma alacsony, rosttartalma magas (diétázóknak már ezen ismérvek miatt is remek választás!), és egyfajta „szupertápláléknak” is nevezhető, mert tele van A-, B-, C-vitaminnal, és olyan baktériumokkal, amelyek a bélflórára jótékony hatással vannak.

Ebből már a fermentálás egy újabb remek tulajdonságára is rávilágíthatunk: ez egy olyan tartósítást is jelent, amely során nem használunk káros adalékokat, s mivel nem éri az ételt sem túl magas, sem túl alacsony hő, így nem tűnnek el belőle az értékes vitaminok, enzimek sem!

És, ha már szóba jött a bélflóra-regeneráció: akiknek van valamilyen élelmiszer-allergiája, vagy candidiasisban szenved, annak nagyon fontos, hogy sok erjesztett ételt juttasson a szervezetébe. Ha valaki fogyaszt tejterméket, akkor a hagyományos tejtermékek közül a kefirt, joghurtot válassza – amelyet a Vegital fermentáló készülékével egyszerűen elkészíthet!

A bélflórára jótékony hatással lévő baktériumok a fermentált zöldségekben is jelen vannak.

A fermentált ételek előnyeihez tartozik, a szervezet savbázis egyensúlyának beállítása is. E „pufferolás” során a káros baktériumok nem tudnak megtelepedni, ami jó hírt jelenthet a candida gombától szenvedők számára.

Ha szeretnéd látni, a fermentáló készüléket működés közben akkor kattints a képre!
A youtube csatornánkon megnézheted hogy készül a kimchi, a natto, a kesu kefir, a rizs joghurt fermentáló készülékben.

Mellékelt tartozékok:

  • Használati útmutató
  • Rozsdamentes acél tartály, műanyag fedővel
  • 4 db kerámia pohár, műanyag fedővel
  • 2 db fermentáló tálca

Műszaki adatok:

Űrtartalom 1,2 l
Feszültség 230 V
Frekvencia 50 Hz
Teljesítmény 2-40 W
Súly 3,4 kg
Méret 250x250x200

További receptek, információk érhetők el:

  • Facebook/Vegital, a tejmentes ital oldalán,
  • a Vegital, ahogy mi szeretjük elnevezésű zárt csoportunkban, ahova egyaránt szeretettel várjuk azokat, akik még a vásárlás előtt állnak, illetve azokat is, akik már rendelkeznek a készülékkel,
  • a Vegital Youtube csatornáján sok recept videót találsz, amelyek segítenek a kezdetekben.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére