A vegital.hu (tejmentes) sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

3.300 Ft (2.598 Ft + ÁFA)

Allergénmentes natúr joghurt baktérium kultúra, tasakos, 12 adag

(4)

Fermentáló készülékünkkel és a Yobiotik A4Y joghurt kultúrával könnyedén készíthetsz görög öntetet, tzatziki szószt, joghurt krémet, gyümölcsös, müzlis vagy ivó joghurtot is. A végeredmény pedig savanykás, kellemesen erőteljes joghurtos íz és illat, sűrűbb állag, tökéletes textúra..

Az alap joghurt kultúrán (Streptococcus termophilus, Lactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus) kívül, további ötmilliárd (5x10^9 TKE) szintén probiotikus sejtet tartalmaz minden adag joghurt kultúra. Ez a sejtszám a joghurt készítése során folyamatosan nő, mivel a baktériumok folyamatosan szaporodnak. Mire elkészül a joghurt a probiotikum tartalma a kiindulási sejtszám sokszorosa lesz. Ha az a célunk, hogy fenntartsuk bélflóránk egészségét folyamatos probiotikum bevitellel, akkor ez egy tökéletes megoldás lehet! 

A kapszulában található inulin szerepe kettős. Segíti a joghurt baktériumait végigutazni a gyomor-epesav-vékonybél akadálypályán. Közvetlen energiaforrást biztosít a baktériumoknak. Az inulin egy növényi rost, amely az ember számára nem emészthető, viszont a bélben található baktériumok számára már igen. Sőt kifejezetten elősegíti a bélben található jótékony baktériumok szaporodását. Íze édeskés, cukorbetegek mégis fogyaszthatják.

A hagyományos joghurt baktérumokon kívül Acidophilus-szal, Bifidobacterium-mal és prebiotikus rostokkal.


Nem tartalmaz semmilyen tejszármazékot, így laktózt sem. Egyéb allergénektől is mentes, ezért ajánljuk növényi fermentációkhoz is.

Belföldi szállítás esetén a kultúrák épek maradnak, azonban átvétel után minden baktérium kultúra mélyhűtőben tárolandó! Amennyiben GLS Csomagpontra rendeled a terméket, az értesítés napján vedd át a helyszínen, és aznap tedd fagyasztóba! A csomagpontokon való több napos tárolás befolyásolhatja a baktérium kultúra minőségét, amiért nem vállalunk felelősséget!

Elérhetőség: Raktáron
3.300 Ft (2.598 Ft + ÁFA)
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Mi a különbség a tasakos és a kapszulás verzió között?
A tasakos verzió koncentráltabban tartalmazza a probiotikus baktériumokat, ezért a kész joghurtban is magasabb lehet az arányuk. A prebiotikus hatású inulin tartalma szintén magasabb mint a kapszulás kiszerelésben, ami kedvez a baktériumoknak és pozitív hatással van szervezetünkre is, valamint elősegíti a joghurt sűrűbb állagának a kialakulását.

Miben különbözik az A4Y joghurt kultúra a Natúr joghurt kultúrától?

Mindhárom baktérium törzset tartalmazza amit a natúr joghurt is, kiegészítve Lactobacillus acidophilus-szal, amely szintén egy probiotikus törzs. Így kapunk egy hasonló kultúrát, mint a Natúr joghurt, csak savanykásabb és még egészségesebb a végeredmény!

Összetevők:

- Streptococcus termophilus
- Lactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus
- Bifidobacterium lactis
- Lactobacillus acidophilus
- inulin (prebiotikus növényi rost)
a baktériumok hordozóanyagai:
- maltodextrin, szacharoz

Adagolása:

A mellékelt kanállal annyi port vegyél ki a tasakból, hogy a kanál szinültig legyen. (nem púpozottan)
Ez a mennyiség 1 liter tej beoltásához ajánlott.

Elkészítés:

A fermentációs folyamat lezajlik bármelyik növényi tejből is, de hosszabb idő alatt. Az ilyen joghurtokat 6-12 órát érdemes fermentálni. A növényi tej joghurtos aromákkal kiegészülve megsavanyodik, joghurtos ízű lesz. Az egészséges baktériumok elszaporodnak, ez az ital is finom, egészséges, joghurtos lesz. A növényi tej megalvadására, besűrűsödésére csak akkor számíthatsz, ha elegendően fehérjedús a tej, amiből dolgozol.
A növényi tej annál savanyúbbra fermentálható, minél több a szénhidrát benne. Mivel a joghurtot készítő baktériumok a szénhidrátokat bontják, és főként tejsavat termelnek belőle, ezért kevés cukorral, vagy mézzel tudod segíteni a savanyodást.
A fermentáció hőfoka és hossza befolyásolja a savanyodási folyamat sebességét, ezért érdemes néha megkóstolni a készülő joghurtot, hogy elég joghurtos - savanykás-e az íze!

YoBiotic kutúra tárolása:

+4°C-on belül (a hűtőszekrény alsó, hidegebb polcain, vagy mélyhűtőben)

Vélemények

5.00
4 értékelés
5
4
4
0
3
0
2
0
1
0
2024. 07. 29. -
Igazolt vásárlás
Tökéletes joghurtot sikerült készíteni vele már első próbálkozásra
2024. 04. 09. -
Igazolt vásárlás
Tökéletes:)
2024. 03. 18. -
Igazolt vásárlás
Most rendeltünk először ilyen joghurt kultúrát, nagyon izgultunk, hogy milyen lesz, sikerül-e nekünk is. A végeredmény felülmúlta minden elképzelésünket, nagyon finom lett a joghurt. 1 hétig elláll a hűtőben, tovább nem tudom, mert elfogy. A reggeli zabkásához, vagy ételekhez is kiváló.
2023. 11. 27. -
Igazolt vásárlás
Még csak egyféle baktérium kultúrát használtam, de hamarosan a többit is ki fogom próbálni.
Az oldal tetejére