A vegital.hu (tejmentes) sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Szakértőnk válaszol

Érdekes információk, tudományos cikkek, publikációk.

Kereskedelmi forgalomban kapható és házilag előállított tejhelyettesítő italok összehasonlítása szakmai szemmel

Ebben a cikkben Dr. Németh Renáta a kereskedelmi forgalomban kapható és házilag előállított tejhelyettesítő italokat hasonlítja össze szakmai szemmel. Ha érdekel a téma, olvasd el bejegyzésünket. 

Hisztamin intoleranciára gyanakszol? Tudj meg róla többet!

Nyikos Ráhel dietetikus szakmai cikkét olvashatod a hisztamin érzékenységről, a diétáról, az esetleges kezelésekről. 

Hisztamin intolerancia – okok és lehetséges megoldások

Ebben a cikkben Dr. Németh Renáta a hisztamin intolerancia témájába kalauzol el minket. Te is érintett vagy? Olvasd el a bejegyzést!

Nyikos Ráhel dietetikus bemutatkozója

Szeretettel mutajuk be Nyikos Ráhelt, aki tapasztalt dietetikusként és a Vegital készülékek aktív felhasználójaként ad tanácsokat a tejmentes étrend különböző aspektusaiban. 

Mik azok a FODMAP-ok és miért érdemes foglalkozni velük?

Dr. Németh Renáta a FODMAP-ok világával ismerteti meg olvasóit. Te tudod mik azok? Olvas el cikkünket!

Mi és milyen arányban szerepeljen a tányérunkon?

Wolher Veronika, dietetikus az okostányér rejtelmeibe vezet be minket ebben az bejegyzésben. Kíváncsi vagy mi az az okostányér? Olvasd el cikkünket!

A mikrobiom és a laktózérzékenység, II. rész

A mikrobiom és laktózérzékenység. Az első részből megtudhattuk, hogy a mikrobióm a mikroorganizmusok összessége, amelyek testünk különböző részein élnek. Folytassuk a cikket a mikrobiom és a laktózérzékenység összefüggésével. Dr. Szabó Viktória írása

A mikrobiom és a laktózérzékenység, I. rész

Mi az a mikrobiom? Minden embernek teljesen egyedi a mikrobióta-hálózata, amelyet eredetileg az egyéni DNS határoz meg. Globálisan megfigyelhető, hogy a mikrobiom összetétele eltérő a különböző populációk és kultúrák között. Dr. Szabó Viktória írása

Tippek az egészéges életmódhoz

Fogadjátok szeretettel Wolher Veronika egészségfejlesztő dietetetikus cikkét, aki követhető, pozitív életmódváltáshoz ad tippeket. 

Növényi italok beillesztése a cukorbeteg étrendbe

Melyik növényi tejpótló illeszthető bele a cukorbetegek diétájába? Korsós Alíz, dietetikus ezt a témakört járja körbe ebben a bejegyzésben. 
Az oldal tetejére