Szakértőnk válaszol
Kereskedelmi forgalomban kapható és házilag előállított tejhelyettesítő italok összehasonlítása szakmai szemmel
Hisztamin intoleranciára gyanakszol? Tudj meg róla többet!
Hisztamin intolerancia – okok és lehetséges megoldások
Nyikos Ráhel dietetikus bemutatkozója
Mik azok a FODMAP-ok és miért érdemes foglalkozni velük?
Mi és milyen arányban szerepeljen a tányérunkon?
Wolher Veronika, dietetikus az okostányér rejtelmeibe vezet be minket ebben az bejegyzésben. Kíváncsi vagy mi az az okostányér? Olvasd el cikkünket!
A mikrobiom és a laktózérzékenység, II. rész
A mikrobiom és laktózérzékenység. Az első részből megtudhattuk, hogy a mikrobióm a mikroorganizmusok összessége, amelyek testünk különböző részein élnek. Folytassuk a cikket a mikrobiom és a laktózérzékenység összefüggésével. Dr. Szabó Viktória írása
A mikrobiom és a laktózérzékenység, I. rész
Mi az a mikrobiom? Minden embernek teljesen egyedi a mikrobióta-hálózata, amelyet eredetileg az egyéni DNS határoz meg. Globálisan megfigyelhető, hogy a mikrobiom összetétele eltérő a különböző populációk és kultúrák között. Dr. Szabó Viktória írása